Samenwerking met Lekker Brood

100% biologisch, ambachtelijk & onweerstaanbaar lekker brood

Lekker Brood is een 100% biologische bakkerij met een team van trotse bakkers die het ambacht van broodbakken met liefde en aandacht uitvoeren. Precies wat lekker brood verdient.

De broden en broodspecialiteiten worden gebakken met biologische grondstoffen. Zo bevatten bijvoorbeeld de rode broden geen kunstmatig kleursel, maar bietensap, de groene broden bevatten gedroogde algen en de zwarte broden worden gekleurd met inktvisinkt. Bij elk type brood wordt goed nagedacht over de juiste samenstellingen van de biologische grondstoffen. Hierdoor krijgen de broden hun authentieke, volle smaak.

Elk brood wordt met aandacht samengesteld en gekneed voordat het de stenen ovenvloer opgaat. Het productieproces duurt 48 uur en vindt in de bakkerij plaats. Dat werkt zo: de voordegen rijzen 24 uur. Van die voordegen worden brooddegen gemaakt, die op hun beurt ook 24 uur rijzen. Dit is een fermentatieproces dat ervoor zorgt dat de broden een volle smaak krijgen. Na 48 uur rijzen ontstaat er een netwerk in het deeg dat je terugziet in het gebakken brood. Dat zogenoemde netwerk is kenmerkend voor ambachtelijk bereid brood.

Naast de bewuste keuze in broden, maakt Lekker Brood ook social impact in de bakkerij, de winkels en de logistiek. Ze helpen zoveel mogelijk mensen met een zichtbare- of onzichtbare arbeidsbeperking aan een leuke, leerzame en betaalde baan. Samen met goed getrainde jobcoaches begeleiden en ontwikkelen zij alle medewerkers naar een hoger niveau.